Guus Westdorp vervangt Alberto Napolitana op 7 maart in verband met Corona Virus.

fotografie: In the Picture, José Sanjurjo Alonso, bewerking: Paul Chaillet, Theater Heerenlogement

Zoals we weten zijn er veiligheidsrestricties in Noord-Italië. Helaas woont Alberto Napolitano, violiste Alice Nappi en pianist Andrea Vulpani in het getroffen gebied.
Om het risico op verspreiding van het Corona virus uit te sluiten voelt Alberto Napolitano zich genoodzaakt zijn concerten voorlopig af te zeggen en uit te stellen naar een nader te bepalen datum.

Clementine zou ook een aantal songs met hen meespelen. Zij komt uit Nederland en wilt graag de gasten van Theater Heerenlogement tegemoet komen en de avond niet verloren laten gaan. Zij heeft Guus Westdorp benaderd en samen brengen zij een volledig programma waarin Het Lied (Chanson) centraal staat. Het zal geen typische Italiaanse Avond worden, maar een Engels/Nederlandstalige chanson avond met eenzelfde sfeer.

Guus Westdorp is een Pianist / Componist / Arrangeur / Tekstman. Hij werkte met o.a. Toon Hermans, Liesbeth List, Bruno Brel (B), Mathilde Santing, Micheline van Hautem (B) en Steve Ross (USA).
Composities o.a. van zijn hand zijn oa: ‘Blijf bij mij’ (Paul de Leeuw en Ruth Jacott 1993), ‘En de wind zong…’ documentaire Toon Hermans ‘, ‘Paniek’ Kinderen voor kinderen 15, ‘Als je wilt leven’ Knoop in je zakdoek’, ‘Hymne van Delft’ (Delftse Stadslied) en onnoemelijk veel composities voor theaterproducties sinds 1980.

Clementine is een singer/songwriter. Ze groeide op in een familie bekend voor het pionieren op het water. Zo bouwde haar vader al mee aan de dam als tiener. Later werkte hij over de hele wereld. Maar was daarom ook lang van huis. Soms wel een jaar. Wanneer hij thuiskwam betekende dat groot feest en maakte de Franse chanson van haar moeder in huis plaats voor de Ierse muziek van haar vader. De Ierse muziek werd over de jaren een lifeline met haar vader als hij weer op pad ging. En het zingen hiervan voelt na al die jaren nog steeds als thuiskomen.

Clementine zingt graag in het Engels, maar ook het Nederlands. Zo maakte ze een uitzondering voor het lied ‘Na de hoos’ geschreven door Guus Westdorp en zong deze tijdens de officiële herdenking van de watersnoodramp ’53.

In 2003 bracht ze haar eerste album ‘Special to me’ uit en tourde theaters in Nederland, maar ook in het buitenland zoals Italië met Alberto Napolitano in bv Teatro Arena Conchiglia en Cinque Terre, Monterosso of op het water in Baia del Silenzio. Vorige maand trad ze op in Amerika, zoals in New Orleans en het Sundance Film Festival in Utah van Robert Redford, geopend door Hillary Clinton.

Tijdens de boekenweek 2019 trad zij op met de boekenweek geschenk schrijver Jan Siebelink en presenteerde haar eigen meest recente nummer: ‘Als Je Wist’.

Voor haar nieuwe album ‘Letting Go’ werkte ze samen met top-producer en multi-platinum songwriter Wyatt Easterling. En namen deze op in de fameuze studio Omnisound in Nashville met het geluidsteam van Taylor Swift.
Hij was samen met Miles Copeland mede-eigenaar van het label voor oa Sting. Dit voorjaar stond Clementine als enige buitenlander in de finale van de prestigieuze songwriter wedstrijd Kerrville, Texas, Amerika.

Alvast luisteren en in de stemming komen? Neem een bezoekje aan www.guuswestdorp.nl en www.clementine.fm

We hopen u nog steeds te mogen verwelkomen in het mooie Theater Heerenlogement.

voorstelling: Guus Westdorp & Clementine, Italiaanse avond, zaterdag 7 maart, 20.30 uur

 

 

Voorstellingen

fotografie linkerfoto: In the Picture, José Sanjurjo Alonso, bewerking: Theater Heerenlogement

Vind je ons theater
ook zo bijzonder?
Steun ons
en word Vriend!