Onno Innemee en Kees Torn

Annulering woensdag 28 september: Onno Innemee en Kees Torn, Eraf met dat Dak

Kees Torn heeft wegens omstandigheden helaas moeten besluiten de aanstaande tournee te annuleren. Bijzonder spijtig maar deze onvoorziene ontwikkeling ligt buiten een ieders macht. Kees, alsmede Onno, hoopt op uw begrip in deze.

Dit schrijft Onno Innemee:

Leiden, 30 augustus 2016

Beste theaters,

Helaas moet ik u middels dit schrijven vertellen dat Kees Torn niet in staat is om het komende seizoen op te treden. Wij zullen onze voorstelling ‘ERAF MET DAT DAK!’ dus moeten terugtrekken. Heel vervelend voor ons, u en het publiek. Zeker omdat de kaartverkoop al goed op gang is gekomen.

Vorig seizoen vond Kees het niet makkelijk om langs de theaters te gaan. Het reizen, de herrie in restaurants en het feit dat die zijn vrouw, José, de dagen dat die weg was erg mistte, maakte het voor hem erg zwaar.
Maar hij hield vol want we hadden lol op het toneel en de reacties waren goed en na afloop was het altijd fijn om te horen dat we de mensen in de zaal veel plezier hadden gegeven. Plannen om de voorstelling in de zomervakantie hier en daar aan te passen waren al gemaakt. En toen vond er een erg vervelende gebeurtenis plaats.

Het huis waar Kees in Rotterdam woonde werd van top tot teen leeggehaald en vernietigd. Al zijn muziek, verzameling oude typemachines, boeken, cd’s, dvd’s, foto’s, en alles wat een mens bewaart omdat het hem dierbaar is. De huisbaas vond dat Kees te weinig thuis was, al betaalde hij de huur elke maand zonder problemen. Wat hij fout heeft gedaan? Niets, maar hij heeft de aangetekende post niet opgehaald waardoor hij niet wist dat er een rechtszaak was. Daar had hij zich kunnen verdedigen. Daar had hij kunnen uitleggen waarom hij niet elke dag thuis kon zijn om de deur open te houden voor bouwvakkers die bij de achtergevel moesten zijn.

Toen trad er een rouwproces in. Ik denk dat het de druppel was want er speelden meer zaken in zijn privéleven waardoor hij zich elke dag staande probeerde te houden. “Met pijn in mijn hart en in mijn been en in mijn handen moet ik je vertellen dat ik het niet meer opbreng” waren de woorden die Kees gebruikte om mij duidelijk te maken dat we helaas onze reprise niet kunnen spelen. Ik hoopte op verbetering maar helaas is het mij heel duidelijk geworden dat Kees niet in staat is om de mensen te vermaken. Nog dagelijks heeft hij huilbuien en naar mijn inzien is het een psychisch wrak.

Ik hoop met alles wat ik in mij heb dat hij de komende maanden een beetje licht aan het einde van de tunnel zal vinden.

Hoogachtend, Onno Innemee.

Vind je ons theater
ook zo bijzonder?
Steun ons
en word Vriend!