Programmawijzigingen


seizoen 2018/2019
Prgrammawijziging: De Voorstelling van Pieter Derks wordt verschoven naar 18 oktober.

De Try-Out “Voor wat het waard is” van Pieter Derks staat in het programmaboekje vermeld op dinsdag 3 oktober. Door onvoorziene omstandigheden hebben we deze voorstelling moeten verplaatsten naar donderdag 18 oktober. Gereserveerde kaarten kunnen geretourneerd worden of omgeruild.

 


seizoen 2018/2019
ingelaste voorstelling: Donderdag 25 april 2019, Buigt Allen Mee Voor Drs. P ! van Erik van Muiswinkel.

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige.

>> Meer informatie/ reserveren

 


seizoen 2018/2019
programmawijziging: voorstelling Martijn Kardol wordt verplaatst naar 1 november.

Martijn kardol zou zijn voorstelling “Bang” spelen op 28 november. Wegens een dubbele boeking is de voorstelling nu verplaatst naar 1 november. Zo kun je nog eerder eerder genieten van deze voorstelling!

>> Meer informatie/ reserveren

 


seizoen 2018/2019
programmawijziging: vrijdag 5 april, TRIO BIER wordt THE COSMIC CARNIVAL

Trio Bier heeft zijn tournee afgeblazen. Het optreden dat gepland stond op vrijdag 5 april komt hiermee te vervallen. Gelukkig hebben we een hele swingende vervanger gevonden: The Cosmic Carnival, bekend van de DWDD, Theater aan de Markt én een prachtig optreden (Fleetwood Mac) afgelopen seizoen in ons eigen theater. Vrijdagavond 5 april blijft dus een mooi feestje.

>> Meer informatie/ reserveren

 


seizoen 2017/2018
annulering dinsdag 13 februari, The O, Dreams, An Irish Crossroads

The O, Dreams komen, vanwege een schouderbreuk na een val van een van de leden van het trio,  te vervallen. Het concert wordt doorgeschoven naar het volgende seizoen.

Omdat er geen enkele Ierse band in Nederland vrij is die aan dezelfde kwaliteiten voldoet hebben we gekozen voor de Basily Gipsy Band. Wel een heel ander genre, maar wel hele goeie muzikanten die ook een sfeervol concert neer kunnen zetten.

Meer informatie over de Basily Gipsy Band

seizoen 2017/2018
annulering donderdag 10 oktober, Ali B koorts (try out)

Ali B heeft onvoldoende materiaal voor zijn voorstelling

seizoen 2017/2018
In het programmaboekje zijn abusievelijk verkeerde prijzen afgedrukt voor twee voorstellingen:

  • Jeroen Zijlstra op 13 december, foutieve prijs 13 euro, correcte prijs 17 euro
  • Jochen Otten op 10 januari, foutieve prijs 14 euro, correcte prijs 15 euro

 


seizoen 2016/2017
Ingelast: Vrijdagavond concert van Max Meser op 24 maart
Max was al te zien op theater aan de markt, nu neemt hij jeugdvriend Isaac Wadsworth mee. Met hem heeft hij ‘een Lennon/McCartney klik’.

Meer informatie

seizoen 2016/2017
Wijziging: De familievoorstelling “Jip en Janneke” van Wijnand Stomp is een week vervroegd naar zondag 5 februari 2017

seizoen 2016/2017
Maandag 24 oktober geeft de wëreldbänd een extra voorstelling [TRY OUT]

seizoen 2016/2017
Annulering woensdag 28 september: Onno Innemee en Kees Torn, Eraf met dat Dak

Kees Torn heeft wegens omstandigheden helaas moeten besluiten de aanstaande tournee te annuleren. Bijzonder spijtig maar deze onvoorziene ontwikkeling ligt buiten een ieders macht. Kees, alsmede Onno, hoopt op uw begrip in deze.

Dit schrijft Onno Innemee:

Leiden, 30 augustus 2016

Beste theaters,

Helaas moet ik u middels dit schrijven vertellen dat Kees Torn niet in staat is om het komende seizoen op te treden. Wij zullen onze voorstelling ‘ERAF MET DAT DAK!’ dus moeten terugtrekken. Heel vervelend voor ons, u en het publiek. Zeker omdat de kaartverkoop al goed op gang is gekomen.

Vorig seizoen vond Kees het niet makkelijk om langs de theaters te gaan. Het reizen, de herrie in restaurants en het feit dat die zijn vrouw, José, de dagen dat die weg was erg mistte, maakte het voor hem erg zwaar.
Maar hij hield vol want we hadden lol op het toneel en de reacties waren goed en na afloop was het altijd fijn om te horen dat we de mensen in de zaal veel plezier hadden gegeven. Plannen om de voorstelling in de zomervakantie hier en daar aan te passen waren al gemaakt. En toen vond er een erg vervelende gebeurtenis plaats.

Het huis waar Kees in Rotterdam woonde werd van top tot teen leeggehaald en vernietigd. Al zijn muziek, verzameling oude typemachines, boeken, cd’s, dvd’s, foto’s, en alles wat een mens bewaart omdat het hem dierbaar is. De huisbaas vond dat Kees te weinig thuis was, al betaalde hij de huur elke maand zonder problemen. Wat hij fout heeft gedaan? Niets, maar hij heeft de aangetekende post niet opgehaald waardoor hij niet wist dat er een rechtszaak was. Daar had hij zich kunnen verdedigen. Daar had hij kunnen uitleggen waarom hij niet elke dag thuis kon zijn om de deur open te houden voor bouwvakkers die bij de achtergevel moesten zijn.

Toen trad er een rouwproces in. Ik denk dat het de druppel was want er speelden meer zaken in zijn privéleven waardoor hij zich elke dag staande probeerde te houden. “Met pijn in mijn hart en in mijn been en in mijn handen moet ik je vertellen dat ik het niet meer opbreng” waren de woorden die Kees gebruikte om mij duidelijk te maken dat we helaas onze reprise niet kunnen spelen. Ik hoopte op verbetering maar helaas is het mij heel duidelijk geworden dat Kees niet in staat is om de mensen te vermaken. Nog dagelijks heeft hij huilbuien en naar mijn inzien is het een psychisch wrak.

Ik hoop met alles wat ik in mij heb dat hij de komende maanden een beetje licht aan het einde van de tunnel zal vinden.

Hoogachtend, Onno Innemee.

seizoen 2016/2017
Annulering dinsdag 20 september: DE JONG & VAN SANTEN (VOORHEEN SCHUDDEN),

De Jong & Van Santen heeft het spijtige besluit moeten nemen om de nieuwe voorstelling ARK terug te trekken. Hierbij hun persoonlijke boodschap aan u:

Beste directeur, programmeur, theatermedewerker en theaterliefhebber,

Ken je die beelden van een programma als The Funniest Homevideos: er ligt een groot schip te water in de dok, de boeg wachtend op een champagnefles die straks zal stukslaan, maar voordat dit alles zich voltrekt, zinkt het schip al in de haven.
Zo is het ook vergaan met onze ARK.

In goed overleg hebben wij besloten komend seizoen niet met een nieuw theaterprogramma op tournee te gaan. We willen met nadruk vermelden dat dit niet het einde betekent van het duo De Jong & Van Santen (voorheen Schudden). Wij zijn al ruim twintig jaar een duo, maar de afgelopen maanden is ons duidelijk geworden dat we meer oplaadtijd nodig hebben voor een nieuw theaterprogramma. Wij willen namelijk niet een volgend programma maken, maar een programma dat al ons eerdere werk overtreft. De overtuiging ontbreekt hiervoor op dit moment en daarom komen wij tot het besluit ons terug te trekken voor aankomend seizoen. We realiseren ons dat we jullie teleurstellen. Het is geen makkelijke beslissing, want kijkend naar onze speellijst voor 2016/2017 spraken jullie als theaters in ons een groot vertrouwen uit. We vinden dat jullie een duo verdienen dat op de toppen van zijn kunnen presteert en iets zei ons dat we dat nu niet konden garanderen.

Onze welgemeende excuses voor het ongemak. We komen terug; beter, sterker, visueler, fysieker, poëtischer en grappiger dan ooit. We gaan nu op zoek naar een nieuw roer of nieuwe zeilen of we schuilen even onder een grote paraplu, maar we hopen in ieder geval elkaar snel te zien in het theater.

We wensen jullie veel goeds en prachtige voorstellingen toe voor seizoen 2016/2017.

Hartelijke groet,

Emiel de Jong en Noël van Santen
De Jong & Van Santen (voorheen Schudden)